BROIL KING – Grill gazowy SIGNET 90

20-05-2014
Grille gazowe z serii Signet mają doskonały wygląd... 

...dużo przestrzeni roboczej i możliwości będące w stanie zadowolić nawet najbardziej wymagającego szefa kuchni. Grube i ciężkie ruszta żeliwne doskonale zachowują ciepło, pozwalając w ten sposób na szybkie obsmażanie potraw. Ruszta są dwustronne: jedna strona służy do szybkiego obsmażania mięsa, natomiast na drugiej znajdują się kanaliki, w których gromadzą się soki nawilżające potrawy podczas opiekania. Dzięki dużemu i głębokiemu piekarnikowi, grille Signet świetnie nadają się do przygotowywania dużych pieczeni i indyków.




Termometr Accu-Temp™
Zawsze pokazuje dokładną temperaturę w piekarniku. Przydatny w przypadku grillowania w termoobiegu.
Składane półki z kompozytu
Oszczędność miejsca podczas przechowywania. Dzięki takiemu rozwiązaniu są bardzo praktyczne i funkcjonalne. Półki posiadają wyprofilowane wnęki z relingami do przechowywania przypraw, marynat itp.
Palnik boczny
Wykonany ze stali nierdzewnej, jest bardzo wygodny i funkcjonalny. Spełnia zadanie letniej kuchni w przydomowym ogródku lub na tarasie. Może on posłużyć do przygotowania sosów lub podgrzania gotowych potraw.
Zapalarka Sure-Lite™
Elektroniczna zapalarka zapewnia uruchomienie grilla za każdym razem.
Blokowane kółka
Zapewniają stabilność grilla w trakcie grillowania.
System Dual-Tube™
Opracowana przez firmę Broil King rewolucyjna technologia Dual-Tube, pozwala bardziej równomiernie rozgrzać powierzchnię roboczą rusztów na całej ich płaszczyźnie. Umieszczając w rurze o większym przekroju, rurę o mniejszej średnicy, uzyskujemy turbulencje gazu, który ma jednakowe ciśnienie w każdym miejscu palnika. W ten sposób płomienie mają tą samą wysokość na całej długości palnika, co znacznie poprawia jakość grillowania w porównaniu z innymi palnikami rurowymi.
System Flav-R-Wave™
Technologię zabezpieczania palników kamieniami lawy wulkanicznej zastąpiono osłonami wykonanymi ze stali nierdzewnej. Zmiana technologii podyktowana jest faktem, iż kilkukrotne podgrzanie kamieni nasączonych skapującym tłuszczem, powoduje wydobywanie się szkodliwych toksyn. System Flav-R-Wave zapewnia osłonę palników oraz odparowanie soków, które poprawiają smak przygotowanych potraw.
Ruszta żeliwne dwustronne
Pokryte emalią ceramiczną zapewniają większą trwałość oraz zabezpieczają przygotowywane produkty przed przywieraniem. Żeliwo rozgrzewając się do bardzo wysokich temperatur poprawia walory smakowe przygotowywanych produktów, a za razem zwiększa kumulację ciepła wewnątrz piekarnika, co wpływa na mniejsze zużycie gazu. Dwustronność rusztów wpływa na uzyskanie lepszych efektów kulinarnych, w zależności od grillowanych produktów. Strona rusztów, na której widoczne są grzbiety żeberek powoduje szybkie odpływanie wytopionego tłuszczu, co sprawia, że produkty są bardziej chrupkie. Strona rusztów, na której widoczne są rowki żeberek powoduje wolniejsze wytapianie tłuszczu, co sprawia, że potrawy są bardziej soczyste.
Piekarnik Therma-Cast™ okuty elementami ze stali nierdzewnej
Gruby akutermiczny odlew pokryty proszkowo potrójną warstwą żaroodpornej i bardzo trwałej farby. W środkowej części ze względów estetycznych okuty chromoniklową blachą.
 
Zamykana szafka w podstawie grilla
Miejsce na zainstalowanie butli. Posiada dwuskrzydłowe drzwiczki pokryte proszkowo lakierem.
Silnik rożna
 
Moc 4W, napięcie 220-240VKomfort użytkownika stawiamy na pierwszym miejscu.
Palnik rożna
Wykonany ze stali nierdzewnej i usytuowany wzdłuż tylnej ściany piekarnika powoduje, że całe ciepło jest odbijane i skierowane na rożen. Otwory w palniku mają różne średnice. Mniejsze w tylnej części, gdzie gaz jest spychany ciśnieniem oraz większe w przedniej części, gdzie ciśnienie gazu jest mniejsze. Takie rozwiązanie pozwala na bardziej równomierne rozprowadzenie gazu i jednakowej wielkości płomień na całej długości palnika.
System Flav-R-Zone™
Wykonane ze stali nierdzewnej przegrody dzielące piekarnik na kilka stref zapewniając tym samym dodatkową kontrolę nad temperaturą.
Zawory Linear-Flow
Umożliwiają precyzyjną kontrolę temperatury, dzięki czemu grill jest rozgrzany zawsze dokładnie tak , jak potrzebujesz.


WYMIARY:
  • Szerokość po rozłożeniu: 158 cm
  • Szerokość po złożeniu półek bocznych: 100 cm
  • Wysokość przy zamkniętej pokrywie: 123 cm
  • Wysokość do rusztu od podłoża: 97 cm
  • Głębokość całego grilla: 58 cm
  • Wymiary piekarnika (szer x głęb): 69 cm x 41 cm
  • Wymiary rusztu głównego (szer x głęb): 64 cm x 38 cm
  • Wymiary rusztu górnego (szer x głęb): 60 cm x 28 cm
  • Wymiary pojedynczego rusztu: 38 cm x 32 cm
  • Wymiary podstawy bez kółek (dł x szer): 77 cm x 44 cm
  • Wymiary opakowania (dł x szer x wys): 112 cm x 125 cm x 64 cm

     

DANE TECHNICZNE: WARTOŚĆ:
Moc głównego palnika w kWh 13,2 kWh
Palnik Dual-TubeTM ze stali nierdzewnej 3
Przegrody Flav-R-ZonesTM ze stali nierdzewnej 2
Palnik boczny ze stali nierdzewnej 2,7 kWh
Palnik rożna ze stali nierdzewnej 4,4 kWh
Luksusowy zestaw do rożna na baterie TAK
Główna powierzchnia robocza 4 100 cm2
Półka do podgrzewania 2 580 cm2
Ruszta żeliwne pokryte emalią ceramiczną TAK (2)
System Flav-R-WaveTM ze stali nierdzewnej TAK
Zawory Linear FlowTM zapewniające precyzyjną regulację temperatury TAK
Termometr Accu-TempTM TAK
Zapalnik Sure-LiteTM ELEKTRONICZNY
Piekarnik Therma-CastTM TAK


  Okres gwarancji na poszczególne podzespoły:

  • Piekarnik (bez farby), gwarancja dożywotnia
  • Palniki: 5 lat
  • Inne podzespoły i farba: 2 lata.


Technologia zastosowana w grillach BROIL KING - FILMY

   
       

Certyfikaty/Normy

Oferowany przez nas produkt przystosowany jest do polskich norm i posiada certyfikat unijny CE.




Zapraszamy również do obejrzenia filmu instruktażowego "Jak zmontować grill"