Wiórki wędzarnicze Cook In Wood - CZERWONE WINO

  • Dodaj recenzję:
    • szt.
    • Cena netto: 14,63 zł 27,99 zł 17,99 zł
    • Niedostępny

    Czerwone wino

    Czerwone wino to napój przechowywany w dębowych beczkach w fazie przygotowania. Dąb nadaje winu niezwykłą siłę, zmienia jego kolor, smak i aromat. Po opróżnieniu beczka jest przesiąknięta aromatem wina, a my zamieniamy ją w wiórka... Ty zaś możesz je wykorzystać do wędzenia, grillowania lub pieczenia. Wspaniały aromat dębowego drewna przesiąkniętego czerwonym winem dopełni kompozycję przygotowywanych przez Ciebie potraw.

    Sposób użycia:

    Wędzenie na zimno:

    - Jeśli stosujesz generator dymu, wsyp do zasobnika suche wiórki i podpal. Generator dymu pod wpływem tłoczonego przez pompkę powietrza zaczyna produkować dym, który jest transportowany do "komory wędzarniczej". Generatory dymu nie podnoszą temperatury wewnątrz komory wędzarniczej.
    Opakowanie 360 g wiórek wędzarniczych przy wykorzystaniu generatora dymu, starcza do produkcji dymu na okres nawet do 10 godzin.
     

    Wędzenie na gorąco:

    - Jeśli stosujesz komorę wędzarniczą ze źródłem temperatury, namocz wiórka przez okres od 30 do 60 minut, następnie wyciągnij je i umieść w pojemniku nad źródłem temperatury tj. nad palnikiem/grzałką/ogniskiem. Pod wpływem temperatury wiórka zaczynają dymić.

    Nadawanie aromatu produktom na grillu:

    Namocz wiórka przez okres od 30 do 60 minut. Wyciągnij wiórka z wody i umieść w specjalnej tubie/pojemniku.

    - Jeśli stosujesz grill węglowy, włóż specjalny pojemnik/tubę z namoczonymi wiórkami bezpośrednio na rozżarzone węgle tuż przed rozpoczęciem grillowania. 
    - Jeśli stosujesz grill gazowy, to przed rozpoczęciem grillowania umieść pojemnik/tubę na osłonach palnika ale pod rusztem.
    - Jeśli stosujesz grill elektryczny to ułóż pojemnik/tubę z namoczonymi wiórkami obok potraw na ruszcie. 

    Rozpocznij grillowanie gdy wiórka zaczynają dymić.

    Dla uzyskania lepszego efektu, zamknij pokrywę grilla na czas przygotowania potraw.

    Stosowanie wiórek wędzarniczych Cook In Wood poprawia walory smakowe przygotowywanych produktów oraz nadaje im niepowtarzalny aromat i barwę.

    Produkt wykonany z beczek pochodzących z Francji i Hiszpanii. Opakowanie 360 g.

    Prawa autorskie zastrzeżone.