Garnki WMF - jak ich używać i jak przechowywać?

18-08-2016

Wysokiej jakości garnki WMF to dużo większy komfort w trakcie gotowania, wysoka funkcjonalność, a także szansa na zmianę w codziennej diecie. Za pomocą konkretnych modeli można gotować na parze i cieszyć się wyjątkowym smakiem swoich potraw. Warto wiedzieć, w jaki sposób wykorzystywać nowoczesne garnki oraz jak je przechowywać, by potem móc z nich korzystać przez naprawdę długi czas.

Nowa jakość gotowania

Dzisiaj szukamy nowych sposobów gotowania, by potrawy były nie tylko smaczne, ale i zdrowe. Interesuje nas oszczędność energii, wygoda i wiele innych aspektów. Nowoczesne WMF garnki to połączenie wszystkich cech, jakie chcielibyśmy widzieć w swojej kuchni. Garnki wykonane są z takich materiałów jak Cromargan®, silikon oraz szkło. Wyróżniają się atrakcyjnym połyskiem i intensywnymi kolorami, dzięki czemu wpływają również na estetykę otoczenia. Mamy do swojej dyspozycji modele o rozmaitej pojemności i wysokości, co sprawia, że można wybrać dla siebie idealną propozycję do przygotowania różnych potraw. Tego rodzaju garnki WMF są także bardzo uniwersalne. Można je stosować w przypadku kuchni ceramicznych, elektrycznych, a także gazowych i indukcyjnych. Bez problemu umyjemy je również w zmywarce.

Garnek WMF Function 4 wysoki Ø24 cm

Garnek WMF Function 4 wysoki Ø24 cm

Jak używać garnków WMF?

Innowacyjne WMF garnki pozwalają aż na kilka różnych sposobów gotowania. Pokrywa jest wykończona silikonem, dzięki czemu można usuwać parę w różnym natężeniu. To także dużo łatwiejsze odcedzanie, więc można zapewnić sobie w kuchni dużo większy komfort. WMF garnki zostały wykonane ze znakomitej jakości polerowanej stali nierdzewnej, są odporne nawet na bardzo wysoką temperaturę, do 180 stopni Celsjusza. Uchwyty nie nagrzewają się w trakcie gotowania, dzięki czemu można swobodnie za nie chwycić.

Rondel WMF Diadem Plus Ø16 cm bez pokrywy

Rondel WMF Diadem Plus Ø16 cm bez pokrywy

Jak gotować na parze?

Zdrowa dieta jest dzisiaj modna i coraz więcej osób zaczyna się zastanawiać nad tym, jak gotować, by warzywa i inne składniki zachowały swoje wartości mineralne i witaminy. Najlepszym sposobem jest oczywiście gotowanie na parze i WMF garnki również to umożliwiają. To doskonały pomysł na to, by przygotować dania nowoczesne, smaczne, ale i zdrowe. Wszystkie składniki zachowują w sobie cenne witaminy oraz składniki mineralne, a także intensywny smak, dzięki czemu można odkryć zupełnie nowe doznania w trakcie spożywania swojego posiłku. W takiej brytfannie można także bez problemu rozmrozić produkty, z których później chcemy przygotować swój obiad, a także odgrzewać danie, gdy będziemy mieć ochotę na jeszcze więcej. Specjalna technologia zapewnia równomierne rozłożenie ciepła i optymalne wykorzystanie energii, dzięki czemu nie narazimy się na wysokie koszty. WMF garnki do gotowania na parze posiadają nienagrzewające się uchwyty, co gwarantuje bezpieczeństwo i komfort w trakcie gotowania. Oprócz tego mamy tutaj do czynienia ze szklaną pokrywką i termometrem.

Garnek do gotowania na parze WMF Vitalis Asia

Garnek do gotowania na parze WMF Vitalis Asia

WMF garnki należy przechowywać zgodnie z zaleceniami producenta. Najlepiej przeznaczyć na to odpowiednią szafkę, gdzie nie będzie nadmiaru wilgoci. Można także zdecydować się na specjalne separatory, dzięki którym zapewnimy sobie idealne warunki do przechowywania pokrywek.