Tarka 4-stronna - Cuisipro

Dodaj recenzję:
  • 74 6850
  • Producent: CUISIPRO
  • Dostępność: * Zapytaj o czas realizacji
  • szt.
  • 144,90 zł

Właściwości

Materiał: stal nierdzewna, tworzywo sztuczne
Kolor: czarny, srebrny
Wysokość: 24 cm
Możliwość mycia w zmywarce: Nie
Gwarancja: 2 lata
Technologia Surface Glide™ stosowana do tarek Cuisipro powoduje, że wytrawiane ostrza zyskują na wydajności – mniej wysiłku, więcej efektu. Tarka posiada 4 ostrza o różnych powierzchniach, jakich tylko potrzebuje kucharz, jest najlepszą tarką. Tarcie szybsze i łatwiejsze dzięki technologii Surface Glide™.

Cztery strony tarki:
1. Drobne oczka- idealne do tworzenia drobnej i jedwabistej konsystencji z suchych składników, takich jak skórka cytrusowa lub twardy ser. Tarta skórka cytryny jest klasyczną ozdobą do smacznych potraw i dekoracją dla słodkich dań. Wilgotne składniki, takich jak imbir, ogórek, czy jabłko tworzą konsystencję podobną do purée, a przyprawy stają się bardzo małymi granulkami.
2. Grube oczka - cheddar i miękkie sery zamienią w małe pasma, które stopniowo mieszają się w zupie lub na powierzchni. Konsystencja jest bardziej zróżnicowana wśród składników niż w przypadku ostrz o drobnych oczkach. Stwórz pasemka marchwi na surówkę z białej kapusty oraz grubo zetrzyj imbir, aby doprawić smażone potrawy.
3. Bardzo grube oczka - do tarcia składników na duże pasma, które są idealne kiedy chcesz podkreślić smak poszczególnych składników takich jak ser cheddar lub marchewki w sałatce.
4. Podłużne wąskie oczka – do szatkowania warzyw w długie, cienkie paski, stylowej dekoracji dań.

Dodatkowa tarka umieszczona w demontowalnej podstawie specjalna do ścierania świeżych korzeni imbiru. Oddziela zbędne włókna.

Skalowana miarka.

Ostrza ze stali nierdzewnej. Sugerowane mycie ręczne.
Posiada antypoślizgowe uchwyt i podstawę.

Produkt opatentowany.